Vår profil

Student og elever i klasserom

Blindern videregående skole legger vekt på å gi elevene en trygg og god opplæring. Elevene skal oppleve faglig, sosial og individuell utvikling de tre årene de er hos oss.

Vi har ca 800 elever fordelt på Studiespesialisering og International Baccalaureate (IB). Studiespesialisering tilbyr et bredt utvalg av programfag med flere valgmuligheter, og dyktige lærere innenfor de ulike fagene.

Skolen har IB Diploma Programme (tilsv. Vg2-Vg3) og MYP 4-5 (tilsv. 10.kl-Vg1). All undervisning i IB programmene foregår på engelsk og fullført Diploma Programme gir elevene et internasjonalt anerkjent vitnemål.

Vårt mål er at alle elever skal fullføre og bestå i fagene sine, og oppnå gode resultater. Når elevene trives på skolen, er det lettere å møte opp og jobbe jevnt og godt. Derfor jobber vi systematisk med det psykososiale miljøet ut i fra et helsefremmende perspektiv. Elevene får tett oppfølging av kontaktlærere, faglærere, rådgivere, miljøarbeidere, helsesøster, studieleder og ledere. Våre elever trives på skolen, noe et aktivt elevmiljø og elevråd bidrar til.

Skolen arbeider for at elevene skal utvikle nysgjerrighet, sette seg høye mål, ønske å studere og forske videre. Vi har faglige samarbeidsprosjekter med Universitetet i Oslo, hvor elevene møter studenter og forskere. Samarbeidet bidrar til at våre elever blir kjent med videre studier og slik bør lykkes bedre i overgangen fra videregående skole og høyere utdanning.

Velkommen til oss!

Hege Haugland, rektor