Hovedseksjon

Meg i kontekst - et kunstprosjekt

Elevcollage SKUP

Fjerde år på rad gjennomfører skolen kunstprosjektet Meg i kontekst!

Lyriker Per Ivar Martinsen deler sine erfaringer rundt kreative prosesser med elevene, viser dem ulike verktøy som kan brukes i de fleste skapende prosesser. Ved aktiv elevmedvirkning og dialog utforskes kreativitet i praksis gjennom fantasifull bruk av intuisjon og improvisasjon. Produktet skal bli en collage med tekst. 

Tekst & Collage oppfordrer til refleksjon rundt ungdomstid, identitet og kreativ prosess, med anledning til å kombinere språk (6-ords-novelle) med visuelt uttrykk (collage).
Kombinert med et befriende fravær av fasit oppstår det et stort overskudd til sosialt samspill, positiv gruppedynamikk og kreativ nysgjerrighet. Elevene tilbys den kunstneriske frihetens utfordringer – lysten til å uttrykke seg kreativt! Gitt frihet og individuelt ansvar for form og innhold, blir «kunst» mindre mystisk, mer konkret, helt håndgripelig og tilgjengelig for alle som ønsker å delta. Gjennomført med støtte og entusiasme fra skolens lærere, andre ansatte og bibliotekar.

I prosjektperioden ble collagene samlet inn – 35 arbeider ble valgt ut og tilrettelagt for
digitaltrykk. Disse ble rammet inn og montert som utstilling i et av skolens fellesområder. Og alle elever fikk stilt ut sine arbeideri klasserommet. 

imagezztqf.png

Litt mer om Per Ivar Martinsen: Født i Bergen i 1964, er oppkalt etter en verdensmester på skøyter, og har bodd i Oslo siden 1987. Inspirert av en kjapp ungdomstid som vokalist og tekstforfatter i et punkband, debuterte han med en diktsamling i 1991. Han har utgitt 6 diktsamlinger, oversatt et par bøker fra engelsk, levert bidrag til tekstsamlinger/antologier, artikler til bøker òg skrevet for kortfilm. Han er også musiker, har spilt inn 5 plater med egne tekster & musikk. Konserter og turneer i Norge, Danmark og Tyskland. Besøk på mange små og store skoler med den musikalske forestillingen «Full Baluba!». Annen erfaring på veien har vært å jobbe som musikkjournalist, grafisk designer, snekker, DJ, rekvisitør for en såpeopera etc. 

«Meg i kontekst/Blackout Poetry» – Blindern Vgs/SKUP/DKS/OsloMet/Kulturetaten