Hovedseksjon

Korona - info

Illustrasjon.

12. FEBRUAR 2022

Samfunnet går over til ny fase, og behandler korona mer som andre sykdommer. De aller fleste tiltakene fjernes, og vi kan se fram til en mer normal hverdag etter nesten to år med tiltak.

Her er de viktigste endringene:

• Krav og anbefaling om å holde én meters avstand oppheves.
  • Krav om bruk av munnbind oppheves.
  • Møter, samlinger og arrangementer kan arrangeres som normalt, uten spesielle regler.
  • Kun voksne som har symptomer anbefales å teste seg. Dette gjelder også voksne i voksenopplæringen.
  • Barn og skoleelever behøver ikke teste seg selv om de har symptomer.
  • Krav til isolasjon oppheves og erstattes med en anbefaling om at smittede voksne holder seg hjemme i fire døgn.
  • Skoleelever trenger ikke være hjemme i fire døgn, men anbefales å holde seg hjemme når de er syke, som ved andre sykdommer. De kan gå på skolen så lenge de har vært feberfrie i 24 timer.
  • De aller fleste barn og unge med kroniske sykdommer og tilstander kan gå på skole som normalt.

Her kan du lese pressemeldingen fra regjeringen med alle endringene.

Her finner du pressemeldingen om skole og barnehage.Informasjon om en mer normal skolehverdag fra Udir

FHI har samlet helsefaglige råd som gjelder for skole.

Hold på gode rutiner

Smittereduserende tiltak er uansett:

- jevnlig håndvask

- host og nys i albuekroken

Noen å snakke med?

Skolehelsetjenesten er til stede på skolen hver dag. Likeledes rådgivere og miljøarbeider.