Foreldremøte alle trinn

Oda Faremo Lindholm, journalist og forfatter av boken "Bullshitfilter", vil foredra om ungdoms selvbilde. I forkant av foreldremøtet har vg1-elevene fått høre samme foredrag. I vår fikk årets vg2-elever også foredraget og det skapte gode samtaler og bevisstgjøring blant elevene, både gutter og jenter.

Hvorfor synker selvbildet til de unge i dag? Hva handler dagens jag etter perfeksjon egentlig om? Hvorfor retusjeres modeller til å bli enda mer «perfekte» enn det de allerede er? Hvordan kan rosabloggere få så stor makt? Hvorfor blir jenter framstilt som pornostjerner i reklamer og musikkvideoer? Og hvorfor er resultatet at vi dyrker mer stereotype kjønnsroller i dag enn på flere tiår? 

Dette er noen av spørsmålene Oda Faremo Lindholm prøver å gi svar på i denne hyperaktuelle boka. Hun forteller om hvordan bl.a. magasiner, musikkvideoer, tv-serier og sosiale medier påvirker de unges selvfølelse. I dette foredraget gir hun dem et redskap for å gjenkjenne påvirkningene de er utsatt for til daglig. 

 

Skolehelstetjenesten vil også være til stede på møtet og fortelle om sine erfaringer med ungdommen og gi gode råd til dagens foreldre.